img-2

Rozet weer helemaal bij de tijd

Rozet is het cultureel centrum van Arnhem. Het gebouw is ontworpen door Neutelings Riedijk Architecten en werd op 10 december 2013 officieel geopend door Prinses Beatrix.

In Rozet zijn de Bibliotheek, Volksuniversiteit, het Erfgoedcentrum, Kunstbedrijf Arnhem, Kunstuitleen To-ART en café-restaurant Momento gehuisvest. Naast Rozet Centrum zijn er vestigingen in Arnhem Zuid (Kronenburg), Presikhaaf en de bibliobus. 

ekz benelux heeft hier twee boekensorteersystemen, zelfbedieningsbalies, detectiepoortjes en bezoekerstellers geleverd. Daarnaast werden diverse personeelswerkstations geïnstalleerd. Ook de bibliobus is voorzien van uitleenapparatuur van ekz benelux. Bijzonder is dat de bus in real-time op de diverse halteplaatsen verbinding maakt met het bibliotheekbeheersysteem V-Smart.

 

Rozet Arnhem - ekz benelux
Rozet Arnhem - ekz benelux

Rozet Arnhem over de samenwerking met ekz Benelux

In 2021 hebben de boekensorteersystemen een grote update gekregen, waarbij de besturing, software en hardware volledig is gereviseerd. Kijk hieronder naar het verhaal van Tessa Slingerland. Ze vertelt in onderstaande video over haar ervaringen met ekz benelux.

Verder kende Rozet ook de primeur van de intelligente display tafels. Deze werden door ons ontwikkeld om de catalogus realtime en continu te updaten met de op een tafel aanwezige boeken. Indien een materiaal uit de kasten op de tafels wordt gelegd, wordt de catalogus automatisch aangepast. Op deze wijze is het erg eenvoudig thematisch of op genre displaytafels te maken en bij te houden.

Omdat we samen blijven innoveren met de klant worden er in 2021 zogenaamde “Rozetjes” geleverd. Door bijvoorbeeld op basisscholen een uitleenpunt te maken, kunnen buurtbewoners ook materialen uitlenen. Hiervoor heeft ekz benelux de SelfCheck Plus units met betaalterminal geplaatst.

Video afspelen

Ook aan de slag met een update van jouw bibliotheek? Neem vandaag nog contact op met Jos voor advies.

img-5
ekz benelux
Geef hier je email adres in en klik op aanmelden