Over ons

Autocheck Systems en HSBib gaan verder als ekz benelux. 

img-5

Samen innoveren!

Met trots maken wij bekend dat Autocheck Systems en HSBIB met ingang van 1 juni 2021 samen verder gaan onder de naam ekz benelux.

Na de overname van HSBIB door Autocheck Systems in 2020 levert dit ons een sterkere marktpositie op en stelt nog beter in staat om samen met én voor jou te werken. Samen zijn wij klaar voor een mooie toekomst.

De naam ekz benelux is een verwijzing naar ons Duitse moederbedrijf, ekz.bibliotheksservice GmbH, dat al sinds 1947 een gerenommeerde speler is. Met een nieuwe naam komt ook een nieuwe, frisse huisstijl die staat voor vertrouwen, verbinding en innovatie.
Wij blijven natuurlijk ook in de toekomst jouw partner. Vanzelfsprekend blijf je gewoon in contact met je huidige contactpersonen. .

Tegelijkertijd streven wij ernaar om jou nog beter van dienst te zijn. Wij denken met je mee om de oplossing op maat te leveren voor elk vraagstuk aan de hand van onze kenmerkende, vriendelijke, persoonlijke en professionele aanpak.

Wij vertrouwen erop dat deze stap ons nog sterker verbindt en wij jou nog kundiger van dienst kunnen zijn. Bedankt voor je vertrouwen, al 25 jaar lang!

Marc de Lange,
Directeur ekz benelux

Namens:
Anne, Björn, Edwin, Ibrahim, Jos, Marcel, Mark, Stan en Yvonne.

Service is onze core business!

Het hoogste doel van ons team is het krijgen van tevreden gebruikers. Dit willen wij bereiken door excellente service te bieden aan al onze klanten. Doordat wij onze producten in eigen huis ontwikkelen hebben wij volledige controle over de complete keten van RFID producten. Van zelfbedieningsbalie tot intelligente boekenkast en van handheld-reader tot display tafel, alle software is in eigen beheer ontwikkeld onder de naam itrack RFID. Dat geeft ons de unieke mogelijkheid de wensen van onze klanten en gebruikers tot in de details in te vullen.
Groeien

Innoveren is leren, leren is groeien. Zowel individueel als met ons team leren wij elke dag. En die kennis delen wij graag.

Oplossingsgericht

Wij werken altijd naar een oplossing toe dat het beste past bij en rekening houdt met elke specifieke situatie.

Hulpvaardig

Servicegericht werken is bij ons het uitgangspunt. Wij worden blij van tevreden klanten.

Een eigen team service engineers!

Onze service engineers staan 7 dagen per week klaar en zijn onderweg om je zo snel mogelijk te helpen wanneer storingen ontstaan. In 97% van de gevallen is een storing op afstand op te lossen en hoeft er geen bezoek plaats te vinden. Een telefoontje is vaak voldoende om je problemen op te lossen.

Onze service engineers zijn de mannen die helpen bij de meest ongewone situaties. Bij ekz benelux heeft echter iedereen een gereedschapskist in de auto. ekz benelux is gebouwd op het bieden van de beste ondersteuning die je als bibliotheek nodig kunt hebben.

Ook als je nog geen klant bij ons bent is onze service afdeling je graag van dienst.

Onze service afdeling lost 97% van de storingen adequaat en op afstand op, zodat jij snel weer verder kunt.

img-6

Onderdeel van ekz.bibliotheksservice GmbH

ekz benelux is onderdeel van het Duitse moederbedrijf ekz.bibliotheksservice GmbH en levert al meer dan 25 jaar kundig advies, systeemoplossingen en innovaties voor universiteiten, hogescholen en bibliotheken in de Benelux. Voorheen was  ekz.benelux bekend als Autocheck Systems en HSBIB en is sinds de fusie marktleider in zelfbedieningsoplossingen voor bibliotheken, universiteiten en hogescholen in de Benelux. Het hoofdkantoor van ekz benelux zit in Woerden. 

ekz.bibliotheksservice is gevestigd in Reutlingen en heeft meer dan 320 werknemers in dienst. Ga voor meer informatie over ekz.bibliotheksservice naar www.ekz.de.

Geschiedenis Autocheck Systems

De oorsprong van Autocheck Systems gaat terug naar 1997, toen Rien Sluijs startte met het verkopen van beveiligingsoplossingen aan bibliotheken onder deze naam. In eerste instantie ging het hier nog om zogenaamde elektromagnetische beveiliging, maar vanaf 2003 werd er langzaam maar zeker overgeschakeld naar RFID technologie. Zeker na het besluit van NBD Biblion in april 2004 om in ieder bibliotheekboek een RFID chip te kleven, ging het hard met de ontwikkeling van Autocheck Systems. In 2013 werd het Nedap dealerschap verkregen, waardoor de organisatie groeide naar 7 medewerkers en ruim 500 klanten in Nederland en België.

img-7
img-8

Geschiedenis HSBIB

Van oorsprong gestart als automatiseerder voor het MKB hebben wij in 2004 onze eerste klant voorzien van RFID zelfbediening en zijn wij inmiddels al 12 jaar actief met RFID zelfbediening. Met ruim 170 klanten strekkend van Terschelling in Nederland tot Nieuwpoort in België leveren we RFID oplossingen bij o.a. bibliotheken, universiteiten en hogescholen in de gehele Benelux.

Op 1 januari 2016 is uit een fusie tussen HSPRO bibliotheek systemen en itrack HSBIB ontstaan. Beide organisaties waren al geruime tijd actief als RFID leveranciers bij bibliotheken in Nederland en België. Door de fusie ontstond een beter uitgeruste service organisatie, inspelend op de verschillende wensen van de klanten.

Veelgestelde vragen

Nee, absoluut niet. We willen graag een frisse nieuwe en uniforme uitstraling.

De huidige situatie was wat diffuus. De overname van Autocheck Systems in 2018 door ekz.bibliotheksservice en de overname van HSBIB (voorheen itrack) door Autocheck Systems in 2020 zorgt er voor dat er 3 namen circuleren. Ook het feit dat we voor een aantal klanten bekend staan als Nedap draagt niet bij aan een duidelijke en heldere communicatie.

Nee, je blijft zaken doen met de bestaande entiteiten / vennootschappen. Een juridische fusie van de entiteiten is nu nog niet aan de orde. Dit zou in een later stadium kunnen, maar is nu zeker niet van toepassing.

Onze adresgegevens blijven gelijk en onze telefoonnummers ook. Alleen de e-mailadressen van onze medewerkers gaan veranderen in voornaam.achternaam@ekzbenelux.com

we zouden graag zien dat je mailt naar de volgende adressen:

algemeen: hello@ekzbenelux.com
support: support@ekzbenelux.com
facturatie: facturen@ekzbenelux.com
administratie: administratie@ekzbenelux.com
marketing: marketing@ekzbenelux.com
verkoop: sales@ekzbenelux.com

Natuurlijk kun je ook mailen naar je vertrouwde contactpersoon. Haar of zijn mailadres is eenvoudig te onthouden:
voornaam.achternaam@ekzbenelux.com

Nee, de nieuwe huisstijl verandert niets aan de afspraken die we gemaakt hebben met onze klanten of met onze leveranciers.

Innovatie is van groot belang. Nieuwe producten komen niet vanzelf uit de lucht vallen. Om ervoor te zorgen dat nieuwe ideeën en concepten op de best mogelijke manier aansluiten op de wensen van de markt innoveren wij graag samen met jou.