Wie is ekz.bibliotheksservice groep?

Ekz is marktleider in Duitsland en de grootste leverancier van bibliotheekboeken, inrichtingen, bibliotheek management software en consultancydiensten. Op digitaal gebied is ekz ook actief met een succesvol e-book platform.

Autocheck Systems en HSBib maken deel uit van de ekz.bibliotheksservice groep.

In 1997 is Autocheck Systems opgericht als zelfstandig leverancier van zelfbedieningsoplossingen voor bibliotheken, hogescholen en universiteiten. In 2013 werd het dealerschap van Nedap Library Solutions verkregen. Met deze succesvolle samenwerking werden er in de loop der jaren zo’n 700 klanten beleverd.


Dat dit succes niet onopgemerkt bleef, blijkt uit de overname van Autocheck Systems in 2018 door de marktleider in de Duitse bibliotheek markt; ekz.bibliotheksservice GmbH uit Reutlingen. De dagelijkse leiding is sindsdien in handen van Marc de Lange. Als voormalig directeur / eigenaar van concurrent HSBib (itrack B.V.) ging hij aan de slag om deze bedrijven, die elkaar uitstekend aanvullen, samen te voegen. Door deze samenvoeging ontstaat voor alle partijen een enorme meerwaarde. Sinds 1 januari 2020 maken beide bedrijven dan ook deel uit van ekz.bibliotheksservice.


Om te zien welke partijen er naast Autocheck Systems en HSBib nog meer onderdeel zijn van deze Europese groep hebben we het in dit PDF overzicht handig op een rijtje gezet.

ekz benelux
Geef hier je email adres in en klik op aanmelden