Informatie aan Zee succesvol verlopen; veel interesse in onze OpenBIB oplossing

Op 14 en 15 oktober vond het eeuwfeest van de VVBAD plaats in de Kursaal te Oostende. Ook ekz benelux was van de partij.

Met een nagebouwde OpenBIB oplossing trok onze beursstand heel veel bekijks.

Naast de OpenBIB oplossing konden de bezoekers kennis maken met de nieuwe SelfCheck Plus D, een desktopmodel waar de zelfbediening en een betaaloplossing in één meubel gecombineerd worden. Ook de bezoekersteller (met live registratie van de bezoekers) en de intelligente inleverkast waren onderdeel van de beursstand. Het was goed om na zo’n lange tijd de klanten weer eens massaal live te mogen begroeten.

Met ruim 1.200 bezoekers over 2 dagen was de organisatie dan ook heel tevreden.

“Digital Inclusion & Education in Libraries” - Johannes Neuer

Naast het demonstreren van de oplossingen was ekz benelux ook goed voor een drukbezochte lezing.

Johannes Neuer, bibliothecair directeur van ekz bibliotheksservice, hield een lezing met als titel “Digital Inclusion & Education in Libraries”.

Vanuit zijn ervaring als Director Customer Experience bij New York Public Library wist hij zijn publiek te boeien met talloze voorbeelden van inclusie en educatie voor de New Yorker in de NYPL. Denk hierbij aan het uitlenen van Wifi hotspots voor de minderbedeelde inwoners of het uitlenen van stropdassen voor bezoekers die een training “job interviews” hadden gevolgd.

Ruim 200 geïnteresseerden volgden deze sessie, wat een prachtige bezetting was.

ekz benelux
Geef hier je email adres in en klik op aanmelden