Bibliotheek Turnhout

img-2

De Bibliotheek van Turnhout is recent heropend na een ingrijpende verbouwing. Ruim 10 jaar heeft de bibliotheek op een tijdelijke locatie gezeten om nu, samen met DocAtlas,terug te keren naar de Warande.

Het resultaat van alle arbeid mag er zijn: de bibliotheek is weer een parel van de huidige tijd en ekz benelux is dan ook trots om na een zorgvuldig en uitvoerig selectieproces de leverancier van de zelfbedieningsapparatuur te zijn.

img-3

 

De bezoekers kunnen hun materialen weer in- en uitlenen op de vertrouwde wijze, maar dan wel met een aantal vernieuwingen! Als één van de eerste bibliotheken in België heeft de bib van Turnhout ruim 14 jaar geleden zelfbediening op basis van RFID technologie ingevoerd. Met de verbouwing is nu gekozen om de apparatuur grondig te vernieuwen.

 

img-4

Net naast de entree aan de linkerzijde zijn 4 uitleentoestellen geplaatst. Deze zijn allemaal voorzien van een betaalterminal, waardoor de klant ook aan de uitleenbalies eventuele kosten kan betalen.

Verder is de hele user interface compleet vernieuwd en wordt gebruik gemaakt van 22 inch touch schermen. Bij binnenkomst kan de klant de materialen in 4 inleverkasten plaatsen.

Als de materialen in de schappen worden geplaatst, is het materiaal meteen ingenomen. Aan de zijkant van de inleverkasten is de vertrouwde betaalautomaat geplaatst.

 

img-5

Wat ook nieuw is: de bezoekers worden middels moderne cameragebaseerde bezoekerstellers geteld. Vanzelfsprekend geschiedt dit met inachtneming van de privacy vereisten en worden er geen beelden opgeslagen, maar slechts bewegingen geregistreerd.

De beveiligingspoorten aan de entree zorgen er voor dat eventueel niet goed uitgeleende materialen gesignaleerd worden.

Update Mei 2023:

In 2021 heropende de bibliotheek van Turnhout haar geheel vernieuwde bibliotheek op de oorspronkelijke locatie, De Warande. ekz mocht de RFID-apparatuur zoals zelfbediening, innamekasten en inleverbus leveren.

Na twee jaar maakt men de balans op, en met zeer positieve resultaten: de bibliotheek overschrijdt binnenkort de mijlpaal van 200.000 bezoekers per jaar.

We zijn er trots op onze bijdrage aan dit succes te mogen leveren.

In dit krantenartikel kan je meer lezen over de resultaten.


ekz benelux
Geef hier je email adres in en klik op aanmelden