College of Europe - ekz benelux

Het Europacollege (College of Europe), gevestigd in Brugge en Natolin (Warschau, Polen) biedt een postuniversitaire opleiding aan voor Europese studies. Sinds de oprichting in 1949 staat het instituut vooral bekend voor gedegen, tweetalig onderwijs (Frans/Engels) en onderzoek in Europese materies en huisvest studenten van meer dan 45 nationaliteiten. 

De bibliotheek van de campus Brugge is tegenwoordig een plek waar de studenten informatie vinden voor hun opleiding, maar ook een plek om te studeren of te overleggen.

RFID oplossing

Sinds jaar en dag maakt de bibliotheek gebruik van een beveiligingsoplossing met elektromagnetische beveiligingsstrips. Om zelfbediening mogelijk te maken, is er in 2021 gekozen voor de invoering van RFID. 

college of europe - ekz benelux

Self Check Plus

Met ingang van het nieuwe academiejaar 2021-2022 kunnen de studenten van het promotiejaar Eliane Vogel-Polsky hun materialen zelf in- en uitleveren. Er zijn een Self Check Plus zuil en beveiligingspoorten aan de ingang van de bibliotheek geplaatst.

Aan de personeelsbalie wordt gewerkt met een RFID lezer om materialen in te nemen, uit te lenen en te converteren. Verder wordt er door middel van de geavanceerde bezoekersteller geregistreerd hoeveel studenten de bibliotheek bezoeken.

Als ekz benelux zijn we trots op het feit dat het Europacollege ons gekozen heeft voor haar zelfbedieningsoplossing.

Roselien Van Loocke, bibliothecaris van het Europacollege, licht haar keuze toe : “Bij de selectie hebben we een uitgebreide demonstratie gekregen van de mogelijkheden die de software van ekz Benelux biedt.

Na de definitieve keuze uit drie aangeschreven leveranciers zijn we prima begeleid in het proces : van het converteren van de collectie tot de daadwerkelijke oplevering.

"We zijn erg tevreden over het verloop van het project en de begeleiding van ekz benelux."

Vlotte installatie

Alles is in goed overleg, tijdig en zonder problemen verlopen. De installatie vond plaats vóór de opening van het academiejaar 2021-2022 en verliep erg vlot. In samenwerking met de leverancier van de bibliotheeksoftware kon binnen één dag gebruik gemaakt worden van de oplossing.

We zijn erg tevreden over het verloop van het project en de begeleiding van ekz benelux”.

college of europe - ekz benelux

Neem vandaag nog contact op met Jos van Zundert voor een advies voor jouw Universiteit.

img-6
ekz benelux
Geef hier je email adres in en klik op aanmelden