Circulaire economie en kostenbesparing in de bibliotheek van Hoegaarden met hulp van ekz benelux

img-2

Bibliotheken hebben de afgelopen jaren te maken gehad met flinke veranderingen, waaronder de overgang naar het Eéngemaakt Bibliotheek Systeem (EBS) en het implementeren van zelfbedieningssystemen. 

De bibliotheek van Hoegaarden was een van de laatste bibliotheken in Vlaanderen die de overgang naar het EBS doorvoerde. Het team van ekz benelux heeft hen bijgestaan tijdens dit proces en heeft zelfs gezorgd voor een nieuw detail in de bibliotheek.

In het kader van kostenbesparing en de circulaire economie heeft de bibliotheek van Hoegaarden ervoor gekozen om de bestaande zelfscanmeubels te hergebruiken.

De meubels hadden echter flinke slijtageplekken en waren dus eigenlijk aan vernieuwing toe. Het team van ekz benelux bood aan om op maat gemaakte glasplaten te leveren voor op de meubels. De onderkant van de glasplaten is in kleur gespoten, zodat deze perfect past bij de kleur van de meubels. Ook de markering voor het scanvlak is in dezelfde kleur gespoten als het meubel, waardoor het er uitstekend uitziet.

De nieuwe glasplaten zorgen ervoor dat de zelfscanmeubels er weer als nieuw uitzien en dat de bibliotheekbezoekers gebruik kunnen maken van moderne en efficiënte apparatuur. 

De bibliotheek van Hoegaarden is erg tevreden met het resultaat.

Benieuwd naar de mogelijkheden van onze Selfcheck Components? Neem contact op voor meer informatie.

bibliotheek Hoegaarden
ekz benelux
Geef hier je email adres in en klik op aanmelden