Bibliotheek Nazareth nu open zonder personeel dankzij OpenBIB systeem

OpenBIB systeem

EKZ Benelux heeft onlangs een nieuw OpenBIB systeem geïnstalleerd in de bibliotheek van Nazareth, waardoor het nu mogelijk is om de bibliotheek te bezoeken zonder dat er personeel aanwezig is.

Hiermee is de bibliotheek van Nazareth niet langer gebonden aan de beperkte openingsuren van een traditionele bibliotheek, maar kunnen leden er nu elke dag van de week terecht. Het idee van een onbemande bibliotheek is niet nieuw in België. Verschillende andere bibliotheken hebben dit concept al eerder geïntroduceerd. Maar het is voor de Bibliotheek van Nazareth een belangrijke stap om de toegankelijkheid te vergroten en de inwoners te voorzien van een extra service. Het zorgt ervoor dat de bibliotheek nog toegankelijker wordt voor de gemeenschap van Nazareth.

De bibliotheek werd uitgerust met vernieuwde zelfuitleenbalies, nieuwe computers en boekenrekken en een camerabewakingssysteem.

Met de introductie van dit nieuwe OpenBIB systeem is de bibliotheek van Nazareth niet alleen de gezelligste bibliotheek, maar ook de meest toegankelijke van de streek. Leden kunnen de bibliotheek bezoeken met hun e-ID of bibkaart en ze hebben toegang tot de collectie van boeken en andere materialen. Ze hebben alleen een geldig lidmaatschap nodig.

Het doel van dit nieuwe OpenBIB systeem is om de bibliotheek toegankelijker te maken voor de inwoners van Nazareth. Door de bibliotheek 112 uur per week geopend te houden en deze 365 dagen per jaar beschikbaar te stellen, wordt kennis en cultuur voor meer mensen toegankelijk gemaakt. Tijdens de klassieke openingsuren blijven de medewerkers aanwezig om bezoekers te helpen met leesadvies op maat en andere vragen. De medewerkers zijn dus nog steeds aanwezig, maar het onbemande systeem zorgt ervoor dat de bibliotheek ook toegankelijk is buiten de werkuren van het personeel.

We hopen dat dit nieuwe systeem zal bijdragen aan de toegankelijkheid van de bibliotheek en dat het een positieve impact zal hebben op de gemeenschap van Nazareth.

Lees hier meer over onze OpenBIB systeem oplossingen.

ekz benelux
Geef hier je email adres in en klik op aanmelden